Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 08:49 - ДВА ВИЦА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1669 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 07.08.2018 08:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                        ДВА  ВИЦА

      Въведение:

      Веднага след Америка се оказах в Кирковско, след кратко време в Ковачевица, Лещен, Долен, Рибново, но и то няма да е последното село от региона. Сега съм в едно от най-кичозните място на страната ни, в българския Лас Вегас, град Банско. Само че докато в американския Лас Вегас мафията добре вложи спечелените си пари от престъпност, в българския Лас Вегас новонапръкнатата ни мафия заложи на фалшив кон. Резултатът е съсипванеето на този хубав български град и на част от природата на дивната Пирин-планина, която я грози и последващо разрушение с агентурен код „Банско иска втора кабинка”. Истината е друга - мафията не може да си продаде апартаментите. Давам няколко тага: Дружество „Юлена”, на което до сега не става ясно кой е директорът му, БИБ, която може да фалира в резултат на раздадените кредити за строителството на жилищата, сега известни сега като вторички, два отвратительники - един побългарен руснак, Королев и един министър, Нено Димов. Мафията наактивиира преди време и една простачка-гимнастичка от с.Долни Богров, Софийско, която явиха по телевизията -  изпотена, нахъсена, виеща като вдовица за таквоз да повтаря:

     - Банско иска втора кабинка.

     Интересно защо тази простачка не каза нищо за недостроените обекти – хотели, блоци и др. простотии, за това, че при вложени милиарди левове за обречени на разрушения сгради не се намериха няколко хиляди лева за ремонт на пътя от Беталовото до х. Яворов, а той бе модернизиран само до мутрешника преди Беталовото. Напомням, че в Беталовото имаше почивен комплекс на ЦК на БКП, изкупен след 1989 г. вероятно от техни бушони. Специалистите умеят да различават опростачената от наактивираната да работи за мафията, пардон, за задкулисието кукла на конци.

     Благодаря на Господа, че упознах Банско в оригинала му, съхранен до 1966 г, а също и Пирин така, както го познава вероятно само Никола Миронски. Не може човек, запознат с всичко това да приеме разрухата на част от природата на Пирин, на ласвегаслизирането /друт вид опростачване/ на този старинен български град  пред Северната порта на Пирин - Винарската, днес наричана Мозговишка. Правилното наименование е Винарската порта, защото по нея се е превозвало с коне грозде за вино от Сандаски, той пък пред Южната порта на Пирин. Банско трябваше да бъде запазен като град-архитектурен паметник със статут като този на Мелник, на Жеравна, а не да бъде принасян в жертва на интересите на банково-строителната мафия, която яхна гребена на вълната на опростачването на хората и унищожената им след 1944 г. ценностна система, за да проведе тази своя проработка и да ги ограби. Италианската мафия в Америка, начело с Бащицата Ал Капоне бе по-интелигентна от нашата, защото основавайки своя кич, Лас Вегас, тя не съсипа природата, а построи простащината  си в пустинята /Невада/.

     Имам да пиша след пътуванията си къде ли не за миграцията в много аспекти, но ще се сезирам когато се стационирам само върху тези, които пряко засягат страната ни.

     Първата вълна преселници са тези, идващи от третия свят, с манталитет от ХVІ /ХVІІ век.  С никакъв полезен труд те не могат и не желаят да се занимават, подобно на нашите цигани, но да  припознаят за свой поминък трафика на наркотици от Изтока към Европа, прикрити зад фасадата на търговци, вероятно ще успеят. Могат да успеят и в още по-страшни неща, няма да уточнявам кои.

      Втората вълна преселници идва от Русия. Те обаче не са бягащи от беднотията и скотския живот там, а мафиоти или бандюги с успял „бизнес”. Техните пари, придобити чрез престъпност те изпират в придобиванеето на недвижими имоти тук и по света, вече писах за имотите, които те купуват в САЩ. Тези бандюги-отвратительники се заселват по Черноморието и в другите ни курорти. Те не упражняват никакъв полезен за страната ни труд, вероятно средствата им за живот идват от продължаващата все още с успех им престъпност в Русия. Нищо добро няма да видим от тези бандюги. Вероятността те да мафиотизират страната ни обаче е реална. Тук те биха могли да имат бази на руската мафия, която пуска метастази по целия свят, цитиирам и два тага: ТИМ и Успелият на 33, вероятно бушон на биринджизадкулисника Доган, специализиран по строителството на язовири. Предвосхищавайки краха на Бащицата им, Путин, а някои от тях - част от агентурната му мрежа, която набира информация за водената хибридна внойна срещу нас,  тези бандюги гледат когато дойде времето разделно за тях да са далеч от Русия.

   Третата вълна преселници е от Турция, от регионите им с много лош климат, напр. Диарбекир. Те се заселват в България на закупени от турски фирми наши земеделски земи или наети от тях за много продължителен период. Турция им помага финансово при това преселение и те се заселват по Тракийската ниизина, като най-голямата им гъстота е по Пазарджишко. Те идват със супермодерна американска земеделска техника и едно е сигурно – те ще останат в България. Учудват нашите селяни с машините си и с това, че работят с тях от тъмно до тъмно.

    Четвърта вълна преселници идва от Китай, бягайки от пренаселената  им държава и подпомогнати от нея при изселването им. Тези хора не дразнят българите, защото подхващат свой бизнес и не са трън в очите ни както преселниците от Африка и Азия, оставащи тук заради социалните помощи и на първо място бандюгите от Русия, които не влагат откраднатото от тях в инвестиции в страната ни, а се сдобиват с имоти, давайки им основание да пребивават у нас и да посещават при облекцени условия ЕС.

     Интересно е преселението и в самата ни страна, в резултат на което вече са обезселени цели региони,  но и вътрешнорегионалното преселение, страничен ефект на възродителния процес през 1989 г. Ще се спра и на разселването по турските и помашки региони в страната и инвестирането в тях, което за разлика от другите региони прави смисъл. Тези региони постепенно живват и в тях се инвестира разумно с визия за бъдещето, която не е фалшива като тази на Нинова, предназначена за най-опростачената част от българите – същата, която се връзва и на телефонните измамници, а на логиката.

    Различно е „инвестирането” на нашите мутри, което  сега е модерно. С придобилите от тях пари от някакъв вид престъпнност вместо да ги вложат в производство или нещо полезно, те строят мутробароци за много милиони. Сезирам се въру София-област и конкретно в землищата на две села – Росоман и Храбърско. Там ножицата е разтворена вече максимално. Редом с беднотията и изостаналостта там във всички аспекти, поради което тази част на Балгария бива наричана комично Западна/ла/ България, там има модна тенденция на всеки връх сред някогашните земеделски блоци да се пръква суперскъп мутробарок с построен през нивите специален път до него, обикновено павиран, а където той свършва пред мутробарока, от двете му страни има сгради за охраната. Освен оброците по Софийската част на Западна България, вече характерни за нея са и тези дворци, за които прокуратурата така и не се сезира да направи проверка за произхода на парите на собственициите им, които със сигурност са от типа „бушони”.  В Лас Вегас такива проверки са правени и се установило, че Ал Капоне не е платил данъците си и затова са го окошарили, а тукашните алкопоновци май няма пред кого да се страхуват.

    Към тези мои статии, които ще пиша една по една като задача ми остава и публикуването на хиляди снимки с красоти и антични места на прекрасната ни Родина. Ако гърците имаха толкова културни останки, от това щяха да живеят без да са им нужни кредити. Ние, за разлика от тях дори не знаем, че ги имаме с едно-две изключение. Като изключително скромен няма да се тургам към тези едно-две изключения.

 

       А сега по същество - двата вица, които чух по време на пътуването ми докато разхождам мои роднини – едно белгийско семейство, с което обсъждаме настъплението на популистките /б. м. просташките/ партии в Европа и постепенното оформяне на една нова, могъща европейска партия партия на опростачените от социалните мрежи и медиите, която вероятно ще носи името националпопулистическая, каквато по същество вече има в Унтария:

 

1.     В страната, където живеят най-щастливите хора на света /името

й не се уточнява/  от едно летище за хеликоптери диспечерът пуска да излетят едновременно два хеликоптера. Първият разхожда пътници в региона за да разгледат те от високо някои природни красоти, както това сторват американските хеликоптери, които летят над кратерите на вулканите на Хавайските острови. Командир на екипажа на туристическия хеликоптер е прекрасната млада дама Корнелия Жребцова.

       Вторият хеликоптер е товарен, излита с накакви ценни товари. Командир на екипажа е капитан Серьгей Кобилкин. Минута след излитането им двата хеликоптера се стракват във въздуха, запалват се и падат. В резултат на пожара изгарят и двата хеликоптера, ведно с товара, екипажите им и пътниците в тях. Черните кутии на хеликоптерите са намерени, води се разследване за установявяване причината за стракването на двата хеликоптера във въздуха…

 

   Мой коментар на вица:

   Считаам подобен сценариЙ за възможен, а не виц, защото имаше подобен случай преди 8 години в завода за булдозери в гр. Челябинск. Две готови машини слизат от автоматизираните линии за производството им, но необяснимо защо тръгват една срещу друга и се стракали. Докато не се помачкали взаимно, не спряли да се натискат.

     Разследването за тази катастрофа с булдозерите продължава…

 

2.     В Белгия върви реклама, произведена в Австрия. Сюжетът й е

следният:

      Изпълняват песента на Шуберт „Пъстървата”. Докато трае изпълнениито й - около 3 минути - един рибар фаща в планинска рекичка едра пастърва. Поема я готвач, който я изкормва и изпържва, след това сервитьор с черна престилка и бяла риза в луксозен ресторант я поднася на клиент, който я цепи, отделя костите й и я изяжда. Това съвпада с края на прекрасната песен на Шуберт.

    Рекламата обаче има странично въздействие. Докато готвачът изпържва рибата, всеки обичащ музиката или културен човек попържва изготвителите на рекламата, целяща да сезира хората да ядат пастърва.

   

    Мой коментар на вица:

    Ако това не е виц, а истина, този пример е живо свидетелство за разрушИтелната сила на популизма, чито призрак сега броди над Европа. Дали това не е актуализиран вариант на призрака на комунизма, бродещ над Европа преди около две века?

    Незнанието е сила, казва Оруел! Май-всички ще се убедим, че е така, но дано не е късно…

 

      Банско, лето Господне 2018

   

 




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286840
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930